Sari

Yrittäjä/Omistaja Rocksari hierontapalvelut

EAT Koulutettu hieroja

Aloitin hierojan opintoni Vuokatin Urheiluopistossa 2019, josta valmistuin joulukuussa 2020. Heti perään suuntasin Rovaniemen Redulle opiskelemaan työn ohella Hieronnan erikoisammattitutkintoa, josta valmistuin 2022 keväällä. Suuri kiinnostukseni kohde on ehdottomasti kivun hoito ja purenta.

Hierojana olen vasta urani alussa, mutta intoa ja oppimisen halua riittää sitäkin enemmän. Mielestäni hieroja ei ole koskaan täysin valmis: aina riittää opiskeltavaa ja nähtävää. Tavoitteenani onkin auttaa parhain mahdollisin tavoin asiakkaitani voimaan hyvin ja mahdollisimman kivuttomasti, tarvittaessa ohjaten muille ammattilaisille.

Vapaa-aikani kuluu tällä hetkellä koiranpennun ja liikuntaharrastusteni parissa, uusimpina villityksinä uinti ja ilma-akrobatia. Luonnonläheinen seikkailu, mökkeily, kalastus ja melonta ovat lyhykäisyydessään tekemiseni pääpointteja. Toisinaan kaiken spontaanin touhuamisen vastapainona saatan käpertyä peiton alle ja katsoa lempisarjojani. Rakastan elämän monipuolisuutta!

Koulutukset:

  • Hieronnan ammattitutkinto (Vuokatin urheiluopisto) 2020
  • Vyöhyketerapeuttinen raskaushierontakoulutus (Elonaskel) 05/2021
  • Mama Massage® (Satu Korkeamaa) 09/2021
  • Terve & Vahva Olkapää (Ari-Pekka Lindberg) 05/2022
  • Hieronnan erikoisammattitukinto (Niska-hartiaseutu, kipupotilaat, purenta, peitinkalvojen käsittely, urheilijan lihashuolto)  (Lapin koulutuskeskus REDU) 2022

Seija

Itsenäinen yrittäjä

Fysioterapeutti

Olen 42 vuotias fysioterapeutti ja olen toiminut fysioterapian ja liikunnan parissa 2000 luvun alkupuolelta lähtien ja tämän aikana olen erikoistunut toiminnalliseen harjoitteluun. Liikunta ja terapeuttinen harjoittelu on lähellä sydäntäni. Tälläkin hetkellä pyöritän firmoja jotka keskittyy liikuntaan fysioterapeuttisesta näkökulmasta käsin. Erikoisosaamisena voisin mainita ilma-akrobatia/jooga ja yogawall terapeuttinen harjoittelu.

Manuaalinen terapia oli tauolla useamman vuoden mutta pitkään oli tunne että haluaisin jälleen tehdä myös käsillä töitä. Ja sopiva paikka ja henkilö kun löytyi niin tässä tämä tehokaksikko sitte on saman katon alla.

Vapaa-aikani vietän pääsääntöisesti koirieni kanssa (2 berniä) ulkoillen ja samalla valokuvaten. Rakastan valokuvaamista ja erityisesti rakastan tuntureita. Kaikki lomani haluan viettää tuntureissa joten lähden mielummin itikoiden syötäväksi Lappiin entä aurinkolomalle hiekkarannalle. Olen myös erityisen onnellinen kun pystyn oppimaan uutta, oli se sitten kuvaus puolella tai omissa treeneissä.

Kuva: Timo Koivisto
Kuva: Timo Koivisto

Koulutustaustaani kuuluu fysioterapian lisäksi mm. joogaopettajan, ryhmäliikunnan, vyöhyketerapian, personal trainerin, pilates puolen ja lähihoitajan opinnot. (Näitä on paljon joten säästääkseni lukijoita, lyhennetään se nuin)

Lilian

Itsenäinen yrittäjä

Hieroja harjoittelija

(Hieronnoista -10%)

Olen 24-vuotias fysioterapeutti opiskelija. Olen lisäksi toiminut kilpaurheilun ammattivalmentajana telinevoimistelun parissa jo vuosia ja kaikkiaan valmennusta on takana jo yli 10 vuotta. Omaa lajitaustaa löytyy voimistelun ja muiden esiintyvien lajien parissa, kuten tankotanssin ja liina-akrobatian muodossa. Olen innokas kehittymään tulevaisuuden hyvinvointialan ammattilaisena ja haluan auttaa luomaan terveitä tulevaisuuden huippu-urheilijoita oman lajini parissa. Hieronta toimii osana urheilijan tai kenen tahansa kehonhuoltoa ja edesauttaa laajojen liikeratojen ylläpitoa silloin, kun omatoimisella kehonhuolto harjoittelulla ei enää päästä tuloksiin.

Hierontakokemusta minulta löytyy fysioterapia opintojen kautta koulusta sekä koulun kautta tehdyistä harjoitteluista, jotka sisälsivät laajasti hierontaa. Olen saanut positiivista palautetta ja uskon kehittyväni matkan varrella hierojana ennestään.

Vapaa-aikaa minulla on melko rajallisesti, sillä kilpaurheilun valmennus on enemmän elämäntapa, kuin työ. Se mitä kuitenkin jää vapaata, vietän treenaten itse aktiivisesti voimistelua, tankotanssia ja liina-akrobatiaa sekä pyörittelemällä valomiekkoja pimeinä vuodenaikoina. Liikkuvuusharjoittelu on lähellä sydäntäni ja kulkee mukana kaikissa omissa lajeissa edelleen. Usein vaeltelen myös Lapin tuntureissa koirani kanssa paeten elämän kiireitä korkeuksiin.

Kuva: Seija Koskela
Kuva: Seija Koskela

Koulutukset:

>  Liikunnanohjauksen perustutkinto LPT 2019, Seuratoiminta

>  Valmentajan ammattitutkinto VAT 2020, Nuorten valmennus

>  Miesten telinevoimistelun lajitutkinto MAG 2020, Nuorten valmennus

> Fysioterapia AMK, Urheilufysioterapia (Kesken)

> Valmennuksen erikoisammattitutkinto VEAT, Urheilutoiminnan kehittäminen (Kesken)